Tankar kring Allhelgona

Tänk ändå vilken betydelse de har i våra liv! De människor som fanns före oss. De som inte längre lever, men som vi har skänkt en extra tanke denna helg.

Bild nr 1; Morfar Hubert (Lolos pappa) textilarbetare från Norrköping som var mycket händig och byggde både hus och möbler. Hans fru Gunvor (ej på bild) var konstnärligt lagd och skapade ett ljust och trevligt hem där alla var välkomna. Tyvärr dog hon tidigt och de fyra barnen (däribland mamma Lolo) fick tidigt lära sig att sköta hus och hem själva.

Bild nr 2; Farmor och Farfar (Björns föräldrar), Ester & Evert, uppväxta i Björkvik utanför Katrineholm. Farfar skulle ha blivit bonde men fastnade med benet i en skördetröska och fick amputera. Då bytte han bana och jobbade sedan som kamrer på banken. Farmor ställde ofta till kalas. En blandning av två familjer har skapat de vi är idag. Det som följt med som en tråd i alla generationer är att vi tycker om att ställa till kalas och vi räds inte att ta i och jobba. Att driva en vägkrog är inte svårare än att tänka att man ställer till kalas, fast varje dag och ganska stora kalas.

  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *