Blogg

Semlor i stora lass

Skapad: 27 feb 2020 i kategorin Nyheter

På fettisdagen sålde vi många av våra hemgjorda semlor med egen mandelmassa, både spontaninköp och förbeställda.

Catering till alla hjärtans dag

Skapad: 30 jan 2020 i kategorin Nyheter

Gott nytt år!

Skapad: 31 dec 2019 i kategorin Allmänt, Nyheter

GOTT NYTT ÅR!
I år summerar vi inte bara detta år utan våra totalt 20 år. Vi har nämligen firat 20-årsjubileum i år. Vi vill tacka alla er som stannar hos oss. Alltifrån ni som funnits med från allra första början och till er som alldeles nyligen har hittat till oss. Vi är så enormt tacksamma! Det har dock inte alltid sett ut som det gör nu. Restaurangen var från början mycket mindre och inredningen inte så piffig direkt. Håll till godo med några gamla (🙈) bilder från tidernas begynnelse. Med detta önskar vi er ett riktigt Gott Nytt År!

            

Nyårscatering

Skapad: 18 dec 2019 i kategorin Nyheter

Årlig julfrukost

Skapad: 8 dec 2019 i kategorin Nyheter

Varje år, en söndag i advent, har vi julfrukost för alla i Stavsjö med omnejd. Det är en uppskattad tradition. Gröten var perfekt och det snöade lätt när gästerna kom i morse. Totalt kom ca 150 personer

20-årsjubileum

Skapad: 5 dec 2019 i kategorin Nyheter

 

Majsan har jobbat hos oss i ofattbara 20 år! Alltså så länge restaurangen har funnits. Hon har genom åren fått en speciell kontakt med många av er gäster som har uppskattat hennes goda service. Vad är hemligheten frågade vi henne.

– Ha hela tiden fokus på kunden. Få ögonkontakt. Är gästen nöjd?
– Var uppmärksam och fråga om gästen vill ha hjälp med något. Ofta ser man om någon står och vänder sig och verkar leta efter något.
– Så fort det blir kö så går man fram och ser om det är något man kan hjälpa till med så att servicen blir bra.
– Var stolt över ditt jobb och det du utför.
– Ta ansvar när du jobbar så att gästerna blir nöjda samt dina jobbarkompisar.
– Kliv in i rollen när du börjar jobba för dagen. Se till att vara glad i kassan : )
– Svara aldrig ”Jag vet inte” utan ”det ska jag ta reda på”.

På frågan var hennes höga känsla för service kommer ifrån svarar hon:
”Jag lärde mig det på frisörlinjen där man har en kund framför sig under en längre stund. Mycket har jag tagit med mig därifrån. Jag har blivit lite av en människokännare. Sen ska man inte vara rädd att prata med folk. Ser man att någon inte vill prata så är det ju bara att backa.

Majsan berättar att hon ofta får höra av er gäster: ”Jag är så glad att du är här idag!” och då blir hon alltid glad och stolt. Majsan har under åren uppskattat att jobba med så blandade åldrar och nationaliteter. ”Det har hållit mig ung i sinnet!”

Till jul går Majsan i pension. Vi kommer sakna henne eftersom hon är en del av oss men unnar henne förstås lata dagar och härliga turer med husbilen. Ikväll firas hon av sina jobbarkompisar på en restaurang i Norrköping. För er som vill träffa Majsan innan hon slutar så är den 29 december hennes sista dag.

Tack Majsan för allt! Du är en klippa!❤️❤️❤️
/Familjen Carlsson

Hembakat

Skapad: 15 nov 2019 i kategorin Allmänt, Nyheter

 

Vi bakar allt vårt kaffebröd själva (förutom wienerbröden)! På översta hyllan i montern finner du allt som är glutenfritt.
Varmt välkommen in till restaurang, kafé och presentbutik. Öppet alla dagar 7–21!

Tankar kring Allhelgona

Skapad: 2 nov 2019 i kategorin Allmänt, Nyheter

Tänk ändå vilken betydelse de har i våra liv! De människor som fanns före oss. De som inte längre lever, men som vi har skänkt en extra tanke denna helg.

Bild nr 1; Morfar Hubert (Lolos pappa) textilarbetare från Norrköping som var mycket händig och byggde både hus och möbler. Hans fru Gunvor (ej på bild) var konstnärligt lagd och skapade ett ljust och trevligt hem där alla var välkomna. Tyvärr dog hon tidigt och de fyra barnen (däribland mamma Lolo) fick tidigt lära sig att sköta hus och hem själva.

Bild nr 2; Farmor och Farfar (Björns föräldrar), Ester & Evert, uppväxta i Björkvik utanför Katrineholm. Farfar skulle ha blivit bonde men fastnade med benet i en skördetröska och fick amputera. Då bytte han bana och jobbade sedan som kamrer på banken. Farmor ställde ofta till kalas. En blandning av två familjer har skapat de vi är idag. Det som följt med som en tråd i alla generationer är att vi tycker om att ställa till kalas och vi räds inte att ta i och jobba. Att driva en vägkrog är inte svårare än att tänka att man ställer till kalas, fast varje dag och ganska stora kalas.

  

Öppettider Allhelgonahelgen

Skapad: 1 nov 2019 i kategorin Nyheter

Vi har öppet som vanligt hela Allhelgonahelgen, 07.00–21.00. Välkomna!

Vi forsätter med ytterligare ett fredagsmingel i höst!

Skapad: 24 okt 2019 i kategorin Evenemang, Nyheter

Det har varit så trevligt med våra fredagsmingel under hösten.  Nu har vi även bjudit in Ann Nyström som kommer att vara hos två dagar på raken under lunch 11-14. Mer information under våra evenemang här på hemsidan : )